Spaghetti med snabb musselsås

Spaghetti med musselsås på en tallrik.

Bra att ta till när man har kort om tid. Musslor är riktigt bra mat. Bjud mycket gröna grönsaker till.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 280 g spaghetti, gärna fullkorn
  • 200 g fryst bladspenat oliv- eller rapsolja till stekning
  • 1 förpackning, 390 g färdig pastasås, gärna med chili
  • 1 burk musslor, 225 g
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • gröna grönsaker som t ex gröna bönor, broccoli

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av.
  2. Fräs spenaten på medelvärme i lite olivolja i en stor panna tills den blir mjuk.
  3. Tillsätt den färdiga pastasåsen och musslorna med spad och låt allt bli varmt.
  4. Vänd i spaghettin. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med mycket gröna grönsaker.

Tips!

Köp gärna frysta grönsaker. De är skördade i sin säsong och har god smak och näring. Prova att tillaga dem under lock i en djup tallrik i mikron 3-4 minuter.

 

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept