Spaghetti med snabb musselsås
Bra att ta till när man har kort om tid. Musslor är riktigt bra mat. Bjud mycket gröna grönsaker till.
Ingredienser
- 280 g spaghetti, gärna fullkorn
- 200 g fryst bladspenat oliv- eller rapsolja till stekning
- 1 förpackning, 390 g färdig pastasås, gärna med chili
- 1 burk musslor, 225 g
- 2 krm salt och nymald svartpeppar
Till servering
- gröna grönsaker som t ex gröna bönor, broccoli
Gör så här
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av.
- Fräs spenaten på medelvärme i lite olivolja i en stor panna tills den blir mjuk.
- Tillsätt den färdiga pastasåsen och musslorna med spad och låt allt bli varmt.
- Vänd i spaghettin. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med mycket gröna grönsaker.
Tips!
Köp gärna frysta grönsaker. De är skördade i sin säsong och har god smak och näring. Prova att tillaga dem under lock i en djup tallrik i mikron 3-4 minuter.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept