Spaghetti med snabb musselsås

Spaghetti med musselsås på en tallrik.

Bra att ta till när man har kort om tid. Musslor är riktigt bra mat. Bjud mycket gröna grönsaker till.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 280 g spaghetti, gärna fullkorn
  • 200 g fryst bladspenat oliv- eller rapsolja till stekning
  • 1 förpackning, 390 g färdig pastasås, gärna med chili
  • 1 burk musslor, 225 g
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • gröna grönsaker som t ex gröna bönor, broccoli

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av.
  2. Fräs spenaten på medelvärme i lite olivolja i en stor panna tills den blir mjuk.
  3. Tillsätt den färdiga pastasåsen och musslorna med spad och låt allt bli varmt.
  4. Vänd i spaghettin. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med mycket gröna grönsaker.

Tips!

Köp gärna frysta grönsaker. De är skördade i sin säsong och har god smak och näring. Prova att tillaga dem under lock i en djup tallrik i mikron 3-4 minuter.

 

Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept