Sötpotatismuffins

Sötpotatismuffins

Våga testa sötpotatis som är toppen både i mat och i bakverk. De här kryddiga och matiga muffinsen passar bra till kaffe eller te.

12 st
45 min

Ingredienser

  • 2 medelstora (ca 325 g) skalade sötpotatisar, 5 dl grovrivna
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl rårörsocker
  • 1 ekologisk apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl lättyoghurt naturell
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • ½ tsk salt
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en muffinspanna för 12 muffins eller använd pappersformar eller tillklippt bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och rårörsocker pösigt i en bunke. Tillsätt rivet apelsinskal och saft, olja och yoghurt.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
  5. Vänd försiktigt i de torra ingredienserna samt hasselnötter och russin i äggsmeten.
  6. Tillsätt den rivna sötpotatisen och blanda försiktigt.
  7. Fyll formarna och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter tills en provsticka är torr när du sticker i mitten på muffinsen.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept