Snabb lunchomelett med avokado, feta och rucola
Omelett är verkligen toppenmat. Ägg har man oftast hemma och sen är det bara att lägga i det du har hemma. Den här omeletten gör succé på brunchen eller lunchen!
1 st
15 min
Ingredienser
- 3 ägg
- 2/3 dl vatten
- 25 g fetaost, smulad
- ½ avokado, skivad
- ¼ rödlök, skalad och skivad
- 1 stor näve rucola
- 1 tsk pumpakärnor
- oliv- eller rapsolja till stekning
- 1 krm salt och 1 krm nymald svartpeppar
Gör så här
- Vispa ihop ägg och vatten med salt och peppar.
- Hetta upp en liten panna med lite olja och häll i omelettsmeten.
- Sänk värmen och fös den halvstelnade smeten mot mitten samtidigt som du vickar pannan så smeten rinner ner.
- Lägg på fetaNär omeletten stelnat så lägger du på avokado, rödlök, rucola och pumpakärnor.osten så den blir lite varm.
- Dra ett par varv med pepparkvarnen och servera med lite bröd.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept