Snabb lunchomelett med avokado, feta och rucola

Omelett i stekpanna.

Omelett är verkligen toppenmat. Ägg har man oftast hemma och sen är det bara att lägga i det du har hemma. Den här omeletten gör succé på brunchen eller lunchen!

1 st
15 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2/3 dl vatten
  • 25 g fetaost, smulad
  • ½ avokado, skivad
  • ¼ rödlök, skalad och skivad
  • 1 stor näve rucola
  • 1 tsk pumpakärnor
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 1 krm salt och 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och vatten med salt och peppar.
  2. Hetta upp en liten panna med lite olja och häll i omelettsmeten.
  3. Sänk värmen och fös den halvstelnade smeten mot mitten samtidigt som du vickar pannan så smeten rinner ner.
  4. Lägg på fetaNär omeletten stelnat så lägger du på avokado, rödlök, rucola och pumpakärnor.osten så den blir lite varm.
  5. Dra ett par varv med pepparkvarnen och servera med lite bröd.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept