Smulpaj med persika

Smulpaj med persika

Gott och enkelt att sno ihop när det är persikosäsong.

6 st
45 min

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 msk råsocker, alt strösocker
  • 2/3 dl rapsolja + till formen
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 4 persikor, urkärnade och tunt klyftade
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk vaniljpulver, alt 1 tsk vaniljsocker

Till servering

  • Lättvaniljglass eller vegetabiliskt alternativ

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en pajform med olja.
  3. Blanda persikor med socker och vanilj och lägg det i formen.
  4. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen och fördela den över.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter tills smuldegen får lite färg.
  6. Servera med en klick lättvaniljglass eller vegetabiliskt alternativ.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept