Smulpaj med persika
Gott och enkelt att sno ihop när det är persikosäsong.
6 st
45 min
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- ½ dl vetemjöl
- 2 msk råsocker, alt strösocker
- 2/3 dl rapsolja + till formen
- 1 krm salt
Fyllning
- 4 persikor, urkärnade och tunt klyftade
- 2 msk strösocker
- ½ tsk vaniljpulver, alt 1 tsk vaniljsocker
Till servering
- Lättvaniljglass eller vegetabiliskt alternativ
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en pajform med olja.
- Blanda persikor med socker och vanilj och lägg det i formen.
- Nyp ihop ingredienserna till smuldegen och fördela den över.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter tills smuldegen får lite färg.
- Servera med en klick lättvaniljglass eller vegetabiliskt alternativ.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept