Skördepizza på lavashbröd

Skördepizza på lavashbröd

Lavash är ett armeniskt tunnbröd som är utmärkt som pizzabotten. Du kan använda stora tortillabröd om du inte hittar lavash.

1 st
15 min

Ingredienser

  • 1 lavashbröd
  • 1 dl ricotta
  • 2 msk finriven parmesanost
  • 2 msk pesto
  • 3-4 tomater i olika färger, tunt skivade
  • 100 g zucchini, tunt skivad (gärna på mandolin)
  • 1 krm salt och nymalen svartpeppar

Till dekoration

  • färska basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg brödet på en bakpappersklädd plåt.
  3. Bred ricottan över hela brödet och strö över parmesan.
  4. Klicka över peston och bred ut den lite.
  5. Fördela tomat- och zucchiniskivor över hela brödet och peppra ordentligt.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  7. Garnera med färsk basilika.

Tips! Att klippa pizzan i bitar är enklare än att skära den.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept