Skördepizza på lavashbröd

Skördepizza på lavashbröd

Lavash är ett armeniskt tunnbröd som är utmärkt som pizzabotten. Du kan använda stora tortillabröd om du inte hittar lavash.

1 st
15 min

Ingredienser

  • 1 lavashbröd
  • 1 dl ricotta
  • 2 msk finriven parmesanost
  • 2 msk pesto
  • 3-4 tomater i olika färger, tunt skivade
  • 100 g zucchini, tunt skivad (gärna på mandolin)
  • 1 krm salt och nymalen svartpeppar

Till dekoration

  • färska basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg brödet på en bakpappersklädd plåt.
  3. Bred ricottan över hela brödet och strö över parmesan.
  4. Klicka över peston och bred ut den lite.
  5. Fördela tomat- och zucchiniskivor över hela brödet och peppra ordentligt.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  7. Garnera med färsk basilika.

Tips! Att klippa pizzan i bitar är enklare än att skära den.

Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept