Sill i papper
Vilken snabbmat! Bara att svepa in i papper och laga i torr panna. Bjud gärna tomatsallad och knäckebröd till.
4 st
20 min
Ingredienser
- 2 förp steksill (à 385 g)
- 1 rödlök, skalad och skivad
- 1 + 2 msk oliv- eller rapsolja
- 4 kokta potatisar, skalade och skivade
- 4 dillkvistar
- 4 ark smörgåspapper
- nymald svartpeppar
Till servering
- 500 g tomater, i skivor
- 10 cm purjolök, tunt strimlad
- 3 msk olivolja
- 2 tsk vit- eller rödvinsvinäger
- 1 krm salt och nymald svartpeppar
Gör så här
- Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna tills den är mjuk utan att få färg.
- Skölj sillfiléerna noga och placera 1-2 filéer (beroende på storlek) med skinnsidan ner på varje pappers ena halva.
- Lägg potatisen och rödlöken ovanpå. Ringla över 2 msk olja och krydda med peppar. Lägg på dillkvistarna.
- Vik över den andra pappershalvan och förslut paketen genom att tvinna ihop pappret som en ”calzone-pizza”.
- Lägg ett eller två paket åt gången i en het och torr stekpanna. Sänk värmen och låt det bakas på medelvärme i cirka 7-8 minuter.
- Blanda tomater och purjo.
- Vispa ihop olja och vinäger och häll över tomatsalladen. Krydda med salt och peppar och servera till sillpaketen.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept