Sill i papper

Sill i papper

Vilken snabbmat! Bara att svepa in i papper och laga i torr panna. Bjud gärna tomatsallad och knäckebröd till.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 2 förp steksill (à 385 g)
  • 1 rödlök, skalad och skivad
  • 1 + 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 4 kokta potatisar, skalade och skivade
  • 4 dillkvistar
  • 4 ark smörgåspapper
  • nymald svartpeppar

Till servering

  • 500 g tomater, i skivor
  • 10 cm purjolök, tunt strimlad
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk vit- eller rödvinsvinäger
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna tills den är mjuk utan att få färg.
  2. Skölj sillfiléerna noga och placera 1-2 filéer (beroende på storlek) med skinnsidan ner på varje pappers ena halva.
  3. Lägg potatisen och rödlöken ovanpå. Ringla över 2 msk olja och krydda med peppar. Lägg på dillkvistarna.
  4. Vik över den andra pappershalvan och förslut paketen genom att tvinna ihop pappret som en ”calzone-pizza”.
  5. Lägg ett eller två paket åt gången i en het och torr stekpanna. Sänk värmen och låt det bakas på medelvärme i cirka 7-8 minuter.
  6. Blanda tomater och purjo.
  7. Vispa ihop olja och vinäger och häll över tomatsalladen. Krydda med salt och peppar och servera till sillpaketen.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept