Sienakakor med hasselnötter

Sienakakor med hasselnötter

Perfekt liten kaka att äta till kaffet eller som här, smula över glass och bär.

15 st
30 min

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 3 dl florsocker + mer till garnering
  • 2 äggvitor
  • 1 ekologisk citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa hasselnötterna lite grovt i matberedare.
  3. Blanda de mixade nöttena med florsocker.
  4. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum och vänd i.
  5. Tvätta citronen och finriv skalet.
  6. Vänd i det i smeten.
  7. Klicka ut bollar, lite mindre än golfbollar på bakpappersklädd plåt/plåtar.
  8. Grädda cirka 20 minuter tills de får lite färg.
  9. Låt svalna helt och pudra sedan med florsocker.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept