Sharonfrukt med kardemummayoghurt och lime

Sharonfrukt med kardemummayoghurt och lime serverade i en skål med lime och pistagenötter

Sharon är i högsäsong under vintern. Den har en mycket söt smak som blir mer balanserad om man pressar över lite lim. Passar bra som dessert med lite turkisk yoghurt eller som mellanmål med Keso, vanlig yoghurt eller lättyoghurt.

4 st
10 min

Ingredienser

  • 3-4 sharonfrukter
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk kardemummafrön, lätt krossade i mortel
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk hackad pistagemandel eller andra nötter eller frön
  • 1 lime, klyftad

Gör så här

  1. Skär sharonfrukten i mycket tunna skivor, gärna med mandolin.
  2. Rör samman yoghurt, kardemumma och honung.
  3. Servera sharonskivorna med en limklyfta att klämma över samt kardemummayoghurten bredvid toppad med pistagemandel eller andra nötter eller frön.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept