Sallad med stekt tofu, avokado, blåbär och honungsvinägrett
Härlig sallad med mycket smak och vackra färger.
4 st
25 min
Ingredienser
- 1 påse blandade späda sallatsblad (65 g)
- 1 avokado, skalad, urkärnad och skivad
- 1 färsk rödlök, skivad
- 100 g blåbär
- 250 g tofu
- raps- eller olivolja till stekning
- 1 tsk japansk soja
- 2 msk blandade frön, t ex pumpa- och solrosfrö
- nymald svartpeppar efter smak
Honungsvinägrett
- 1 msk flytande honung
- 2 msk balsamvinäger
- 2/3 dl olivolja
Gör så här
- Tärna tofun och stek den hastigt i lite olja i en stekpanna.
- Droppa över sojan och strö över fröna.
- Lägg sallatsblad, avokado, rödlök och blåbär på ett fat och toppa med tofun.
- Vispa ihop vinägretten och skeda över.
- Dra ett par varv med pepparkvarnen.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept