Sallad med stekt tofu, avokado, blåbär och honungsvinägrett

Sallad med stekt tofu, avokado, blåbär och honungsvinägrett

Härlig sallad med mycket smak och vackra färger.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 1 påse blandade späda sallatsblad (65 g)
  • 1 avokado, skalad, urkärnad och skivad
  • 1 färsk rödlök, skivad
  • 100 g blåbär
  • 250 g tofu
  • raps- eller olivolja till stekning
  • 1 tsk japansk soja
  • 2 msk blandade frön, t ex pumpa- och solrosfrö
  • nymald svartpeppar efter smak

Honungsvinägrett

  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2/3 dl olivolja

Gör så här

  1. Tärna tofun och stek den hastigt i lite olja i en stekpanna.
  2. Droppa över sojan och strö över fröna.
  3. Lägg sallatsblad, avokado, rödlök och blåbär på ett fat och toppa med tofun.
  4. Vispa ihop vinägretten och skeda över.
  5. Dra ett par varv med pepparkvarnen.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept