Sallad med stekt tofu, avokado, blåbär och honungsvinägrett

Sallad med stekt tofu, avokado, blåbär och honungsvinägrett

Härlig sallad med mycket smak och vackra färger.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 1 påse blandade späda sallatsblad (65 g)
  • 1 avokado, skalad, urkärnad och skivad
  • 1 färsk rödlök, skivad
  • 100 g blåbär
  • 250 g tofu
  • raps- eller olivolja till stekning
  • 1 tsk japansk soja
  • 2 msk blandade frön, t ex pumpa- och solrosfrö
  • nymald svartpeppar efter smak

Honungsvinägrett

  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2/3 dl olivolja

Gör så här

  1. Tärna tofun och stek den hastigt i lite olja i en stekpanna.
  2. Droppa över sojan och strö över fröna.
  3. Lägg sallatsblad, avokado, rödlök och blåbär på ett fat och toppa med tofun.
  4. Vispa ihop vinägretten och skeda över.
  5. Dra ett par varv med pepparkvarnen.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept