Sallad med snabbgravad och stekt lax

Sallad med snabbgravad och stekt lax

Det är gott att snabbgrava laxen innan man steker den.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 600 g fin laxfilé, utan ben och skinn
  • 2 tsk salt
  • 1 msk rårörsocker, alt strösocker
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • oliv- eller rapsolja till stekning

Sallad

  • 1 paket salladsärtor (250 g)
  • 1 påse sallatsmix (65 g)
  • 1 liten melon av valfri sort, skalad och tunt skivad
  • 1 knippe rädisor, skivade
  • 1 morot, i tunna remsor (använd potatisskalare)
  • nymald svartpeppar

Dillvinägrett

  • 1 tsk grov sötstark senap
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl olivolja
  • 1 kruka hackad dill

Gör så här

  1. Skär laxen i cirka 2 x 2 cm stora kuber.
  2. Blanda salt och socker och klappa in laxen med det samt peppar och låt snabbgrava i kylen medan du gör salladen och vinägretten, cirka 30 minuter.
  3. Förväll salladsärtorna i kokande vatten 1-2 minuter. Spola av i kallt vatten.
  4. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  5. Lägg sallatsmixen på ett stort fat och blanda med resten av grönsakerna och melonen och peppra väl.
  6. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxen mycket hastigt tills den får lite färg.
  7. Lägg laxen på salladen och skeda över vinägretten. Servera genast.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept