Sallad med grillad kyckling, jordgubbar och fetaost
Lätt sallad med mycket smak och färg av sommar.
4 st
20 min
Ingredienser
- 1 grillad kyckling, rensad och delad i bitar
- 1 påse blandade sallatsblad (60 g)
- 100 g salladsärtor
- 3 salladslökar, strimlade
- 1 liter jordgubbar, delade
- 75 g mager fetaost, 10 %
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Dekoration
- ½ rödlök, skalad och finhackad
- färska myntablad
Gör så här
- Bottna ett stort fat eller fyra tallrikar med blandade sallatsblad och kycklingkött.
- Förväll salladsärtorna någon minut i lättsaltat vatten och spola sedan i kallt vatten.
- Lägg salladsärtorna och salladslöken på kycklingen tillsammans med hälften av jordgubbarna.
- Mixa resten av jordgubbarna med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Smula osten över salladen och ringla över dressingen. Dekorera med rödlök och myntablad.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept