Sallad med grillad kyckling, jordgubbar och fetaost

Sallad med grillad kyckling, jordgubbar och fetaost

Lätt sallad med mycket smak och färg av sommar.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling, rensad och delad i bitar
  • 1 påse blandade sallatsblad (60 g)
  • 100 g salladsärtor
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 liter jordgubbar, delade
  • 75 g mager fetaost, 10 %
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Dekoration

  • ½ rödlök, skalad och finhackad
  • färska myntablad

Gör så här

  1. Bottna ett stort fat eller fyra tallrikar med blandade sallatsblad och kycklingkött.
  2. Förväll salladsärtorna någon minut i lättsaltat vatten och spola sedan i kallt vatten.
  3. Lägg salladsärtorna och salladslöken på kycklingen tillsammans med hälften av jordgubbarna.
  4. Mixa resten av jordgubbarna med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Smula osten över salladen och ringla över dressingen. Dekorera med rödlök och myntablad.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept