Rotfruktssoppa med pumpa

Rotfruktssoppa med pumpa

Gör en kylskåpsrensning! Av några rotfrukter och en bit pumpa får du den här goda soppan. Basen är morötter men du kan lika gärna använda exempelvis palsternacka istället för rotselleri och sötpotatis istället för pumpa.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 500 g morötter, skalade och grovt skivade
  • 100 g rotselleri, skalad och grovt tärnad
  • 500 g pumpa, t ex butternut squash, skalad och grovt tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk raps- eller olivolja till stekning
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • saft av 1 apelsin
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Häll oljan i en stor gryta och fräs morötter och rotselleri i 3-4 minuter.
  2. Lägg i pumpan, vitlöken och ingefäran och låt det fräsa med ytterligare några minuter.
  3. Häll i grönsaksbuljong och låt det sjuda cirka 15 minuter tills allt är mjukt.
  4. Mixa slätt med stavmixer, i matberedare eller i blender.
  5. Tillsätt pressad apelsin och honung och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan med granatäpplekärnor och koriander för den som vill.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept