Rostad sötpotatis med ärt- och fetadipp

Sötpotatis och dipp på ett fat.

Det här kan serveras som snacks men också som tillbehör till exempelvis grillat kött, fisk eller fågel.

6 st
35 min

Ingredienser

  • 2 medelstora sötpotatisar
  • Olivolja
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Ärt- och fetadipp

  • 100 g fetaost
  • 1 dl frysta ärtor, tinade
  • 2 dl mild olivolja
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta potatisen noga och skär den i halvcentimetertjocka skivor.
  3. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och droppa över lite olja.
  4. Rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter tills de får lite färg.
  5. Låt svalna något.
  6. Mixa fetaost, ärtor, olivolja och honung med stavmixer till en kräm.
  7. Servera genast.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept