Rostad sötpotatis med ärt- och fetadipp
Det här kan serveras som snacks men också som tillbehör till exempelvis grillat kött, fisk eller fågel.
6 st
35 min
Ingredienser
- 2 medelstora sötpotatisar
- Olivolja
- 1/2 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Ärt- och fetadipp
- 100 g fetaost
- 1 dl frysta ärtor, tinade
- 2 dl mild olivolja
- 1 tsk flytande honung
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta potatisen noga och skär den i halvcentimetertjocka skivor.
- Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och droppa över lite olja.
- Rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter tills de får lite färg.
- Låt svalna något.
- Mixa fetaost, ärtor, olivolja och honung med stavmixer till en kräm.
- Servera genast.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept