Rostade kikärtor

Rostade kikärtor på ett fat.

Krispigt snacks eller drinktilltugg med mycket smak. Du kan också toppa en sallad eller wraps med dem.

8 st
60 min

Ingredienser

  • 1 förpackning (ca 400 g) kikärtor, sköljda och avrunna

Smaksättning

  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda riven vitlök, kryddor och salt i en skål som kikärtorna ryms i.
  3. Lägg i de väl avrunna kikärtorna och blanda om ordentligt.
  4. Sprid ut dem på en plåt och rosta i mitten av ugnen ca 45-50 minuter tills de är krispiga.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept