Rödbetssnittar med makrillröra

Gott tilltugg i väntan på att grillen ska bli klar eller som förrätt innan kräftorna. Du kan även servera röran på små knäckebrödssnittar.
Ingredienser
- 4 medelstora färska röd- eller gulbetor
- 150 g rökt makrillfilé, urbenad
- 1 dl hackade inlagda rödbetor + ca 1 msk spad
- 1 finhackat grönt äpple (spar hälften till dekoration)
- ½ d lätt crème fraiche
- 1 salt och nymald svartpeppar efter smak
Gör så här
- Koka röd- eller gulbetorna mjuka med skal i vatten i en kastrull, cirka 45-60 minuter.
- Spola rödbetorna under rinnande kallt vatten och gnid av skalet. Skär dem i drygt centimetertjocka skivor
- Riv makrillen i små bitar och lägg i en skål.
- Tillsätt hackade rödbetor plus lite spad och hackat äpple.
- Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Klicka röran på rödbetsskivorna när de svalnat.
- Dekorera med resten av äppelhacket.
Tips!
Kläm lite citron över äppelhacket så mörknar det inte.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept