Rödbetsgröt
Det är smart att blanda rotfrukter i gröten. Rödbetan gör gröten vackert röd och söt. Med matchande mörka bär får du en riktig antioxidantkick.
4 st
10 min
Ingredienser
- 3 dl fiberhavregryn
- 6 dl vatten
- 1 krm salt
- 2 färska dadlar, urkärnade och skurna i småbitar
- 2 färska rödbetor, skalade och grovrivna
Till servering
- 2 dl frysta björnbär
- 2 dl frysta svarta vinbär
- Mandelspån
Gör så här
- Blanda gryn, vatten och salt i en kastrull.
- Blanda i dadlarna. Låt det sjuda i cirka 3 minuter under omrörning.
- Rör i de rivna rödbetorna. Låt det sjuda 1 minut till.
- Servera med bär och mandelspån samt ditt val av mjölk om du vill.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept