Rödbetsgröt

Rödbetsgröt

Det är smart att blanda rotfrukter i gröten. Rödbetan gör gröten vackert röd och söt. Med matchande mörka bär får du en riktig antioxidantkick.

4 st
10 min

Ingredienser

  • 3 dl fiberhavregryn
  • 6 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 2 färska dadlar, urkärnade och skurna i småbitar
  • 2 färska rödbetor, skalade och grovrivna

Till servering

  • 2 dl frysta björnbär
  • 2 dl frysta svarta vinbär
  • Mandelspån

Gör så här

  1. Blanda gryn, vatten och salt i en kastrull.
  2. Blanda i dadlarna. Låt det sjuda i cirka 3 minuter under omrörning.
  3. Rör i de rivna rödbetorna. Låt det sjuda 1 minut till.
  4. Servera med bär och mandelspån samt ditt val av mjölk om du vill.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept