Röd vintersallad

Röd vintersallad

Ta tillvara på rödkålen, apelsinerna och annat julgrönt och gör den här goda salladen i mellandagarna. En riktig vintersallad!

8 st
15 min

Ingredienser

  • ¼ rödkålshuvud (ca 400 g)
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 apelsin, skalad med kniv och tunt skivad
  • 1 rött svenskt äpple, t ex Ingrid Marie, tunt skivad
  • ½ rödlök, skalad och strimlad
  • 1 dl kalamataoliver
  • 75 g smal fetaost, 10%
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla rödkålen med kniv eller en osthyvel. Krama kålen mjuk med nytvättade händer i en skål med saltet och rapsoljan.
  2. Lägg rödkålen på ett stort vackert fat.
  3. Fördela apelsin- och äppleskivorna på rödkålen.
  4. Strö över rödlöken.
  5. Garnera med oliver, fetaost och persilja. Dra några varv med pepparkvarnen.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept