Risonisallad med fläskfilérullader

Risonisallad med fläskfilérullader

Risoni är minipasta som ser ut som ris. Perfekt i sallader. Här en variant späckad med grönsaker som serveras med saftiga fläskfilérullader med salvia och parmesan.

4 st
70 min

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 1 kruka salvia
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2 dl vitt vin eller köttbuljong

Risonisallad

  • 2 dl risoni
  • ½ zucchini, finhackad
  • 1 rödlök, skalad och finhackad
  • 1 liten gul paprika, delad, urkärnad och finhackad
  • 1 liten röd paprika, delad, urkärnad och finhackad
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 100 g babyspenat
  • salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Börja med risonisalladen.
  2. Koka risonin i en kastrull enligt anvisning på förpackningen.
  3. Fräs under tiden grönsakerna i olja i en stekpanna. Lägg i spenatbladen och blanda runt.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Putsa köttet och skär det i två centimeter tjocka skivor.
  6. Banka ut dem lätt med näven mellan två smörpapper.
  7. Fördela parmesan över köttet.
  8. Lägg ett par salviablad på varje och vik ihop. Fäst med cocktailpinnar.
  9. Bryn köttet på båda sidor i olja i en stor panna. Salta och peppra.
  10. Lägg i resten av salviabladen i pannan mot slutet av stekningen.
  11. Häll i vinet eller buljongen och låt det bräsera under lock i cirka 3-5 minuter.
  12. Servera med risonisalladen och citronklyftor.

Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept