Rårakor

R�årakor i en hög.

Rårakor är fantastiskt gott och vi har även blandat i lite morot. Bjud dem med lingonyoghurt och rårivet. Perfekt vardagsmat.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 600 g mjölig potatis, skalade och grovrivna
  • 100 g morötter, skalade och grovrivna
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk oliv- eller rapsolja till stekning
  • Lingonyoghurt
  • 2 msk rårörda lingon
  • 2 dl naturell mild yoghurt

Till servering

  • Rårivna morötter och gul- eller rödbetor med pressad apelsin.

Gör så här

  1. Blanda potatis och morötter med ägg och salt i en bunke.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna.
  3. Lägg i cirka ½ dl potatisblandning per råraka i stekpannan.
  4. Tryck ut dem så att de blir tunna och frasiga i kanterna. Stek rårakorna ljust bruna på medelvärme cirka 2 minuter på var sida.
  5. Servera rårakorna med tillbehören.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept