Rårakor

R�årakor i en hög.

Rårakor är fantastiskt gott och vi har även blandat i lite morot. Bjud dem med lingonyoghurt och rårivet. Perfekt vardagsmat.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 600 g mjölig potatis, skalade och grovrivna
  • 100 g morötter, skalade och grovrivna
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk oliv- eller rapsolja till stekning
  • Lingonyoghurt
  • 2 msk rårörda lingon
  • 2 dl naturell mild yoghurt

Till servering

  • Rårivna morötter och gul- eller rödbetor med pressad apelsin.

Gör så här

  1. Blanda potatis och morötter med ägg och salt i en bunke.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna.
  3. Lägg i cirka ½ dl potatisblandning per råraka i stekpannan.
  4. Tryck ut dem så att de blir tunna och frasiga i kanterna. Stek rårakorna ljust bruna på medelvärme cirka 2 minuter på var sida.
  5. Servera rårakorna med tillbehören.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept