Ingredienser
- 100 g äggnudlar
- 2 stora (ca 350 g) kycklingfiléer, strimlade
- 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
- 1 msk färsk riven ingefära
- 2 msk japansk soja
- 1 stor morot, skalad och hyvlad i långa remsor
- 4 salladslökar, strimlade
- 150 g salladsärtor, strimlade
- 100 g böngroddar
- 1 chili, delad, urkärnad och finhackad
- Olivolja till stekning
Buljong
- 1 liter vatten
- 2 msk konc kycklingfond, ekologisk
- 2 msk fisksås
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 citrongräs, delat i tre delar och bankat
- 2 msk flytande honung
Till servering
- 1 dl torrostade jordnötter
- Ev lite koriander och/eller mynta
- Srirachasås eller annan hot sauce
Gör så här
- Tillaga äggnudlarna enligt anvisning på paketet, häll av och fördela i fyra burkar eller skålar.
- Stek kycklingen i lite olja på hög värme 3-4 minuter.
- Tillsätt vitlök, ingefära och soja och stek ytterligare en minut. Lägg det ovanpå nudlarna.
- Lägg alla grönsaker i lager ovanpå kycklingen.
- Häll den heta buljongen över nudlarna, kycklingen och grönsakerna.
- Gör buljong. Koka upp vatten och fond och tillsätt alla ingredienser till det.
- Låt det sjuda 5 minuter.
- Ta med och hetta upp vid servering eller om du ska äta direkt, häll den heta buljongen över nudlarna, kycklingen och grönsakerna.
- Servera med jordnötter, gärna koriander och/eller mynta, lite srirachasås eller annan hot sauce.
Tips!
Banka gräset med till exempel en mortelstav eller handtag till något köksredskap så spricker det och de fantastiska smakerna blir tillgängliga.