Ingredienser
- 100 g äggnudlar
- 2 stora (ca 350 g) kycklingfiléer, strimlade
- 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
- 1 msk färsk riven ingefära
- 2 msk japansk soja
- 1 stor morot, skalad och hyvlad i långa remsor
- 4 salladslökar, strimlade
- 150 g salladsärtor, strimlade
- 100 g böngroddar
- 1 chili, delad, urkärnad och finhackad
- Olivolja till stekning
Buljong
- 1 liter vatten
- 2 msk konc kycklingfond, ekologisk
- 3 msk fisksås
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 citrongräs, delat i tre delar och bankat
- 2 msk flytande honung
Till servering
- 1 dl torrostade jordnötter
- Ev lite koriander och/eller mynta
- Srirachasås eller annan hot sauce
- Fisksås
Gör så här
- Tillaga äggnudlarna enligt anvisning på paketet, häll av och fördela i fyra burkar eller skålar.
- Stek kycklingen i lite olja på hög värme 3-4 minuter.
- Tillsätt vitlök, ingefära och soja och stek ytterligare en minut. Lägg det ovanpå nudlarna.
- Lägg alla grönsaker i lager ovanpå kycklingen.
- Häll den heta buljongen över nudlarna, kycklingen och grönsakerna.
- Gör buljong. Koka upp vatten och fond och tillsätt alla ingredienser till det.
- Låt det sjuda 5 minuter.
- Ta med och hetta upp vid servering eller om du ska äta direkt, häll den heta buljongen över nudlarna, kycklingen och grönsakerna.
- Servera med jordnötter, gärna koriander och/eller mynta, lite srirachasås eller annan hot sauce samt extra fisksås för sälta.
Tips!
Banka gräset med till exempel en mortelstav eller handtag till något köksredskap så spricker det och de fantastiska smakerna blir tillgängliga.