Räksallad på bröd

Räksallad på bröd

Underbart god och matig lunchmacka.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 1 burk skalade räkor i lag (360 g bruttovikt)
  • 1 påse spenat (65 g)
  • ½ tsk curry
  • 3 msk majonnäs
  • 2 dl tärnad mango
  • 1 urkärnad och hackad chili
  • 1 pressad lime
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar
  • 4 skivor grovt mörkt bröd, t ex surdegsbröd

Gör så här

  1. Häll av räkorna och hacka dem lätt.
  2. Strimla spenaten.
  3. Rör ihop curryn med majonnäsen.
  4. Blanda räkor, spenat, mango, chili och lime försiktigt med majonnäsen så det binder.
  5. Rosta brödskivorna och ös upp rikligt av salladen på bröden.
  6. Salta och peppra. Ät direkt.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept