Räksallad med krämig vitlöksdressing

Räksallad på ett fat.

Supergod och mättande räksallad.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 knippe (250 g) grön sparris
  • 2 gemsallat, rivna blad
  • 1 knippe rädisor, delade
  • 2 mjukkokta ägg, skalade och klyftade
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar

Dressing

  • 1 äggula
  • 1 ekologisk citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 3 sardellfiléer
  • 1 dl olivolja
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Skär av den nedersta torra delen på sparrisen och släng den. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten 3-4 minuter tills den är mjuk men med lite tuggmotstånd. Spola sparrisen i iskallt vatten och skär den i mindre bitar.
  3. Lägg sallaten i en skål.
  4. Lägg i räkor, sparris och rädisor.
  5. Gör dressing. Lägg äggulan i en mixer.
  6. Tillsätt citronskal- och saft tillsammans med vitlök och sardeller. Mixa slätt.
  7. Fortsätt att mixa medan du häller i oljan i en tunn stråle. Smaka av med peppar.
  8. Vänd försiktigt i ett par matskedar av dressingen i salladen och fördela salladen på ett serveringsfat.
  9. Lägg på äggklyftorna.
  10. Salta lätt och strö på generöst med nymald peppar. Bjud resten av dressingen till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept