Quesadillas med majskräm och ost

Quesadillas på ett galler.

Perfekt fredagsmys för hela familjen. Servera som tilltugg i mindre bitar eller dela i halvor och ät sallad till. De passar också bra till soppa eller sallad.

8 st
30 min

Ingredienser

  • 1 förpackning (8 st) medelstora tortillabröd med fullkorn
  • 2 burkar (à 150 g) majskorn, avrunna
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • Raps- eller olivolja till stekning
  • 1 dl växtbaserad ”crème fraiche”
  • 1 dl mager riven ost
  • 1 krm salt
  • 1-2 krm chiliflakes (kan uteslutas)
  • 1 påse (65 g) ruccola

Gör så här

  1. Stek majsen och vitlöken i lite olja i en stekpanna så majsen får lite färg.
  2. Ta av från värmen och låt svalna.
  3. Lägg majsen i en mixerskål och mixa den grovt.
  4. Tillsätt den växtbaserade ”crème fraichen” och osten och krydda med salt och chiliflakes.
  5. Fördela krämen på hälften av bröden, lägg på rucolan och toppa med de resterande bröden.
  6. Stek dem 1-2 minuter på var sida i lite olja i pannan tills de blir gyllene.
  7. Låt dem svalna cirka 5 minuter innan du klipper i snibbar och serverar.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept