Quesadillas med majskräm och ost
Perfekt fredagsmys för hela familjen. Servera som tilltugg i mindre bitar eller dela i halvor och ät sallad till. De passar också bra till soppa eller sallad.
8 st
30 min
Ingredienser
- 1 förpackning (8 st) medelstora tortillabröd med fullkorn
- 2 burkar (à 150 g) majskorn, avrunna
- 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
- Raps- eller olivolja till stekning
- 1 dl växtbaserad ”crème fraiche”
- 1 dl mager riven ost
- 1 krm salt
- 1-2 krm chiliflakes (kan uteslutas)
- 1 påse (65 g) ruccola
Gör så här
- Stek majsen och vitlöken i lite olja i en stekpanna så majsen får lite färg.
- Ta av från värmen och låt svalna.
- Lägg majsen i en mixerskål och mixa den grovt.
- Tillsätt den växtbaserade ”crème fraichen” och osten och krydda med salt och chiliflakes.
- Fördela krämen på hälften av bröden, lägg på rucolan och toppa med de resterande bröden.
- Stek dem 1-2 minuter på var sida i lite olja i pannan tills de blir gyllene.
- Låt dem svalna cirka 5 minuter innan du klipper i snibbar och serverar.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept