Krämig primörsallad med senapsdressing

Krämig primörsallad med senapsdressing

Perfekt till grillat på sommaren.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 400 g småpotatis
  • 2 morötter, skalade och i stavar
  • 1 knippe grön sparris, (250 g)
  • ½ knippe rädisor, tunt skivade (gärna på mandolin)
  • 2 polkabetor, skalade och tunt skivade
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar

Senapsdressing

  • 1 dl naturell lättyoghurt
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
  • rivet skal av ½ citron
  • nymald svartpeppar

Till servering

  • varmrökt lax eller grillat, t ex kött eller kyckling

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Låt svalna lite och dela den.
  3. Låt morötterna sjuda i lättsaltat vatten cirka 2-3 minuter.
  4. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och släng den. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten cirka 3-4 minuter. Spola av i iskallt vatten och skär den i bitar.
  5. Blanda allt i en stor skål tillsammans med dressingen.
  6. Servera i skålen eller lägg upp på ett fat till fisk, kött eller kyckling.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept