Krämig primörsallad med senapsdressing
Perfekt till grillat på sommaren.
4 st
45 min
Ingredienser
- 400 g småpotatis
- 2 morötter, skalade och i stavar
- 1 knippe grön sparris, (250 g)
- ½ knippe rädisor, tunt skivade (gärna på mandolin)
- 2 polkabetor, skalade och tunt skivade
- 2 krm salt och nymald svartpeppar
Senapsdressing
- 1 dl naturell lättyoghurt
- 1 tsk fransk senap
- 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
- rivet skal av ½ citron
- nymald svartpeppar
Till servering
- varmrökt lax eller grillat, t ex kött eller kyckling
Gör så här
- Koka potatisen.
- L åt svalna lite och dela den.
- Låt morötterna sjuda i lättsaltat vatten cirka 2-3 minuter.
- Bryt av den nedersta delen på sparrisen och släng den. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten cirka 3-4 minuter. Spola av i iskallt vatten och skär den i bitar.
- Blanda allt i en stor skål tillsammans med dressingen.
- Servera i skålen eller lägg upp på ett fat till fisk, kött eller kyckling.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept