Potatispizza med rom
Här tar vi en genväg med färdig pizzadeg men du kan naturligtvis göra din egen. Det här är en supergod och lite lyxig lunch eller lättare kvällsrätt.
4 st
60 min
Ingredienser
- 1 förpackning (400 g) kyld pizzadeg
- 8 msk ricottaost eller cream cheese light
- 12 st små potatisar, mycket tunt skivade
- Olivolja
- 4 msk mager cr ème fraiche eller växtbaserat alternativ
- 1 burk (80 g) valfri rom
- 1/2 kruka dill
- 1 tsk flingsalt med jod
- Svartpeppar efter smak
Till servering
- Sallad, gärna med lite grova grönsaker
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela degen i fyra delar och kavla ut avlånga plattor.
- Lägg dem på en eller två bakpapperklädda plåtar.
- Fördela ricottaosten på.
- Lägg potatisskivorna som ett lätt överlappande mönster ovanpå och droppa över lite olivolja.
- Grädda cirka 20 minuter i mitten av ugnen tills potatisen mjuk och pizzan får lite färg.
- Ta ut och låt svalna 5 minuter.
- Toppa med klickar av crème fraiche och rom samt dillkvistar.
- Strö på några korn flingsalt samt dra några varv med pepparkvarnen och bjud sallad till.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept