Potatisbullar

Potatisbullar på en tallrik.

Potatis går att variera i det oändliga. Potatisbullar är perfekt när du har kall kokt potatis över. Lingon och rårivna morötter är en klassiker till. Om du vill kan du bjuda lite rökt kalkonbröst till också.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 700 g potatis, kokt och skalad
  • 2 ägg
  • 3 msk hackad persilja och/eller salladslök
  • 2-3 msk oliv- eller rapsolja till stekning
  • ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Tillbehör

  • Rårörda lingon
  • Rivna morötter med pumpafrön
  • Stekta äppelklyftor

Gör så här

  1. Mosa potatisen, gärna lite grovt.
  2. Blanda med äggen.
  3. Tillsätt persilja och/eller salladslök. Salta och peppra.
  4. Forma till biffar.
  5. Stek dem i olja i en stekpanna på medelvärme, 2-3 minuter på var sida. Bjud tillbehören till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept

Är salt så gott som vi tror?

Vi bad Markiz Tainton att ta sig ut på stan för att ta tempen på svenska folket och deras saltintag. Tänker vi på hur mycket salt vi äter? Och hur minskar man sitt saltintag?

Ge oss salternativ!