Portabelloburgare

Portabelloburgare

Svamp istället för kött är ett säkert kort och mycket gott. Tänk på att det tar lite tid att steka burgaren så den blir riktigt mjuk och saftig.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 4 stora portabellosvampar, jämna till foten
  • 4 hamburgerbröd, fullkorn
  • 100 g fetaost, 10 %, grovt smulad
  • 4 tsk majonnäs
  • ½ liten påse spenat (30 g)
  • 4 msk grillad paprika (ur burk)
  • 4 msk picklad rödlök
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar

Vitlöksolja

  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här

  1. Stek svamparna i olja i en stekpanna på medelvärme ca 15 minuter runtom tills de blir mjuka.
  2. Vispa ihop vitlöksoljan och pensla svamparna med den när det återstår 5 minuter av stektiden. Krydda med salt och peppar.
  3. Rosta hamburgerbröden i torr panna.
  4. Lägg ihop portabelloburgarna med alla tillbehör och ät direkt.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept