Portabelloburgare
Svamp istället för kött är ett säkert kort och mycket gott. Tänk på att det tar lite tid att steka burgaren så den blir riktigt mjuk och saftig.
4 st
35 min
Ingredienser
- 4 stora portabellosvampar, jämna till foten
- 4 hamburgerbröd, fullkorn
- 100 g fetaost, 10 %, grovt smulad
- 4 tsk majonnäs
- ½ liten påse spenat (30 g)
- 4 msk grillad paprika (ur burk)
- 4 msk picklad rödlök
- oliv- eller rapsolja till stekning
- 1 krm salt och nymald svartpeppar
Vitlöksolja
- ½ dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
- ½ dl hackad persilja
Gör så här
- Stek svamparna i olja i en stekpanna på medelvärme ca 15 minuter runtom tills de blir mjuka.
- Vispa ihop vitlöksoljan och pensla svamparna med den när det återstår 5 minuter av stektiden. Krydda med salt och peppar.
- Rosta hamburgerbröden i torr panna.
- Lägg ihop portabelloburgarna med alla tillbehör och ät direkt.
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla receptVill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt