Plommonkaka

Plommonkaka

Saftig och god är kakan med plommon, kardemumma och citron.

12 st
75 min

Ingredienser

  • 5-6 plommon, urkärnade och skurna i bitar
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl vatten
  • 1 ekologisk citron, rivet skal
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter.
  3. Vispa olja och socker pösigt med elvisp i en bunke.
  4. Rör i ett ägg i taget.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och rör i det.
  6. Rör i vattnet, citronskalet och kardemumman.
  7. Häll smeten i formen och lägg i plommonen.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Känn med en sticka i mitten av kakan. Är den torr är kakan klar.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept