Persikor i citron

Persikor och citron i skålar.

Persikor med frisk citronsmak. Fräsch dessert efter en grillmiddag.

4 st
135 min

Ingredienser

  • 4 persikor, urkärnade och tunt klyftade, alt nektariner
  • ½ dl pressad citronsaft
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl mynta- eller basilikablad

Till servering

  • Citron-, mango- eller hallonsorbet
  • 4 småkakor, t ex havrekakor

Gör så här

  1. Lägg persikoklyftorna i en skål.
  2. Häll citronsaften över och strö på sockret.
  3. Rör om och låt det stå kallt i cirka 1-2 timmar tills sockret smält helt.
  4. Rör då och då.
  5. Vänd i mynta- eller basilikablad.
  6. Servera gärna med sorbet och en liten kaka till.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept