Persikor i citron

Persikor och citron i skålar.

Persikor med frisk citronsmak. Fräsch dessert efter en grillmiddag.

4 st
135 min

Ingredienser

  • 4 persikor, urkärnade och tunt klyftade, alt nektariner
  • ½ dl pressad citronsaft
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl mynta- eller basilikablad

Till servering

  • Citron-, mango- eller hallonsorbet
  • 4 småkakor, t ex havrekakor

Gör så här

  1. Lägg persikoklyftorna i en skål.
  2. Häll citronsaften över och strö på sockret.
  3. Rör om och låt det stå kallt i cirka 1-2 timmar tills sockret smält helt.
  4. Rör då och då.
  5. Vänd i mynta- eller basilikablad.
  6. Servera gärna med sorbet och en liten kaka till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept