Persikor i citron
Persikor med frisk citronsmak. Fräsch dessert efter en grillmiddag.
4 st
135 min
Ingredienser
- 4 persikor, urkärnade och tunt klyftade, alt nektariner
- ½ dl pressad citronsaft
- 2 msk strösocker
- 1 dl mynta- eller basilikablad
Till servering
- Citron-, mango- eller hallonsorbet
- 4 småkakor, t ex havrekakor
Gör så här
- Lägg persikoklyftorna i en skål.
- Häll citronsaften över och strö på sockret.
- Rör om och låt det stå kallt i cirka 1-2 timmar tills sockret smält helt.
- Rör då och då.
- Vänd i mynta- eller basilikablad.
- Servera gärna med sorbet och en liten kaka till.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept