Persikor i citron

Persikor och citron i skålar.

Persikor med frisk citronsmak. Fräsch dessert efter en grillmiddag.

4 st
135 min

Ingredienser

  • 4 persikor, urkärnade och tunt klyftade, alt nektariner
  • ½ dl pressad citronsaft
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl mynta- eller basilikablad

Till servering

  • Citron-, mango- eller hallonsorbet
  • 4 småkakor, t ex havrekakor

Gör så här

  1. Lägg persikoklyftorna i en skål.
  2. Häll citronsaften över och strö på sockret.
  3. Rör om och låt det stå kallt i cirka 1-2 timmar tills sockret smält helt.
  4. Rör då och då.
  5. Vänd i mynta- eller basilikablad.
  6. Servera gärna med sorbet och en liten kaka till.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept