Penne arrabiata

Penne arrabiata

Het pasta med sting av chili och vitlök. Det enkla är oftast det goda.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 380 g penne eller liknande, välj gärna fullkorn eller bönpasta
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 färsk chilifrukt, urkärnad och hackad
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp finkrossade tomater (ca 400 g)
  • ½ kruka basilika
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • 1 dl finriven parmesan
  • gröna grönsaker, t ex broccoli och sockerärtor med lite olivolja och en gnutta salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt paketet och häll av men spar 1 dl av kokvattnet.
  2. Fräs vitlök och chili i oliv- eller rapsolja i en stekpanna ett par minuter utan att det tar färg.
  3. Tillsätt tomatpuré, rör om och låt det fräsa med några minuter.
  4. Häll i tomaterna och låt det puttra ihop 5 minuter.
  5. Vänd i pastan och späd eventuellt med det resterande pastavattnet om det behövs.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp i djupa tallrikar, strö över parmesan och riv över basilikablad.
  8. Låt pepparkvarnen gå runt.
  9. Servera med de gröna grönsakerna.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept