Penne arrabiata
Het pasta med sting av chili och vitlök. Det enkla är oftast det goda.
4 st
20 min
Ingredienser
- 380 g penne eller liknande, välj gärna fullkorn eller bönpasta
- 3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
- 1 färsk chilifrukt, urkärnad och hackad
- oliv- eller rapsolja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 1 förp finkrossade tomater (ca 400 g)
- ½ kruka basilika
- 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- 1 dl finriven parmesan
- gröna grönsaker, t ex broccoli och sockerärtor med lite olivolja och en gnutta salt
Gör så här
- Koka pastan enligt paketet och häll av men spar 1 dl av kokvattnet.
- Fräs vitlök och chili i oliv- eller rapsolja i en stekpanna ett par minuter utan att det tar färg.
- Tillsätt tomatpuré, rör om och låt det fräsa med några minuter.
- Häll i tomaterna och låt det puttra ihop 5 minuter.
- Vänd i pastan och späd eventuellt med det resterande pastavattnet om det behövs.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp i djupa tallrikar, strö över parmesan och riv över basilikablad.
- Låt pepparkvarnen gå runt.
- Servera med de gröna grönsakerna.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept