Pastasallad till grillat

Pastasallad till grillat

Matig sallad som passar till grillat men även som en grön matig sallad för den som inte äter kött eller fisk.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 200 g strozzapreti-pasta alt penne
  • 1 burk stora vita bönor (ca 400 g)
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 1 burk grillad paprika (ca 290 g)
  • 150 g fetaost, gärna mager
  • 1 påse babyspenat, rucola eller andra späda blad (65 g )
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar

Citronvinägrett

  • 1 ekologisk citron, saft och rivet skal
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk honung
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll av pastan och låt den rinna av.
  3. Vispa ihop vinägretten.
  4. Skölj bönorna och blanda med pastan i en stor skål.
  5. Lägg i de halverade körsbärstomaterna.
  6. Dela paprikorna i mindre bitar och lägg i.
  7. Smula i fetaosten och tillsätt spenaten.
  8. Häll i vinägretten och vänd om försiktigt.
  9. Salta och peppra och servera genast.

Tips! Om du vill göra pastasalladen i förväg går det bra, vänta bara med att vända ner spenaten till precis innan servering.

Alla baljväxter innehåller höga halter av gelbildande fibrer och ger en mättnadskänsla som varar länge. De har ett lågt glykemiskt index och kan också ha god effekt på blodfetter och blodtryck.

Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept