Pasta puttanesca

Pasta puttanesca på ett fat.

Enklaste och godaste pastan. Perfekt en fredagskväll med en härlig sallad till.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 300 g fullkornspasta, t ex spagetti eller linguine
  • 1 msk olivolja + olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 röd chili, delad, urkärnad och hackad
  • 6 sardellfiléer, hackade
  • 1 dl kapris
  • 2 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • Flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering

  • 3 msk hackad bladpersilja
  • Grönsallad med hackade nötter

Gör så här

  1. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av. Ringla över olivolja.
  2. Hetta upp olivolja i en stor vid panna och fräs vitlök, chili och sardellfiléer tillsammans med kapris och oliver ett par minuter utan att vitlöken bränns vid.
  3. Rör i tomatpuré och låt det fräsa ihop ytterligare en minut. Tillsätt tomaterna och låt det koka ihop några minuter.
  4. Vänd i pastan och peppra generöst. Smaka av om det behövs lite flingsalt. Servera med hackad persilja och en grönsallad.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept