Pasta puttanesca

Pasta puttanesca på ett fat.

Enklaste och godaste pastan. Perfekt en fredagskväll med en härlig sallad till.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 300 g fullkornspasta, t ex spagetti eller linguine
  • 1 msk olivolja + olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 röd chili, delad, urkärnad och hackad
  • 6 sardellfiléer, hackade
  • 1 dl kapris
  • 2 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • Flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering

  • 3 msk hackad bladpersilja
  • Grönsallad med hackade nötter

Gör så här

  1. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av. Ringla över olivolja.
  2. Hetta upp olivolja i en stor vid panna och fräs vitlök, chili och sardellfiléer tillsammans med kapris och oliver ett par minuter utan att vitlöken bränns vid.
  3. Rör i tomatpuré och låt det fräsa ihop ytterligare en minut. Tillsätt tomaterna och låt det koka ihop några minuter.
  4. Vänd i pastan och peppra generöst. Smaka av om det behövs lite flingsalt. Servera med hackad persilja och en grönsallad.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept