Pasta med krämig spenat

Pasta med krämig spenat

Enkel pastarätt som kan ätas som den är eller serveras med lax eller kyckling.

4 st
30 min

Ingredienser

  • 300 g valfri pasta, gärna fullkorn
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 200 g babyspenat
  • 1 förp havregrädde (2 ½ dl)
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl pecorino eller parmesan, finriven
  • 1 krm chiliflakes
  • nymald svartpeppar efter smak

Till servering

  • rökt eller stekt lax, kyckling

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av kokvattnet.
  2. Stek mandlarna i en gnutta av oljan så de får lite färg. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Fräs vitlöken i olja i en stor vid panna.
  4. Lägg i spenaten och låt den mjukna.
  5. Häll i havregrädden och hälften av osten och låt det puttra ett par minuter.
  6. Tillsätt gärna chiliflakes och peppra efter smak.
  7. Blanda i pastan och servera med lax, kyckling eller bara som den är med mandel och resten av osten.

Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept