Pasta med sås av soltorkade tomater och oliver
Det finns så mycket smak i grönsaker så det behövs inget kött för att få mustighet i den här rätten.
4 st
25 min
Ingredienser
- 200 g valfri pasta, gärna fullkorn
- ½ purjolök, strimlad tvärsöver
- 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
- 1 paprika, urkärnad och grovt tärnad
- oliv- eller rapsolja till stekning
- 1 liten burk (ca 130 g) soltorkade tomater i olja, strimlade
- 150 g stora gröna oliver, urkärnade
- 2 msk fransk senap
- 1 msk torkad dragon
- 2 ½ dl växtbaserat gräddalternativ (1 paket)
- 1 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 msk balsamvinäger
- nymald svartpeppar
Till servering
- lättkokta gröna grönsaker, t ex broccoli och gröna bönor
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Stek grönsakerna så de får lite färg i olja i en stor panna.
- Tillsätt avrunna soltorkade tomater och oliver och låt de fräsa med en minut.
- Rör i senap och dragon och späd med gräddalternativet och vattnet.
- Smula i buljongtärningen och låt det koka upp.
- Smaka av med balsamvinägern.
- Vänd i pastan och peppra generöst.
- Servera med lättkokta grönsaker.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept