Pasta med sås av soltorkade tomater och oliver

Pasta med sås av soltorkade tomater och oliver

Det finns så mycket smak i grönsaker så det behövs inget kött för att få mustighet i den här rätten.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 200 g valfri pasta, gärna fullkorn
  • ½ purjolök, strimlad tvärsöver
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 paprika, urkärnad och grovt tärnad
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 1 liten burk (ca 130 g) soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 150 g stora gröna oliver, urkärnade
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk torkad dragon
  • 2 ½ dl växtbaserat gräddalternativ (1 paket)
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk balsamvinäger
  • nymald svartpeppar

Till servering

  • lättkokta gröna grönsaker, t ex broccoli och gröna bönor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Stek grönsakerna så de får lite färg i olja i en stor panna.
  3. Tillsätt avrunna soltorkade tomater och oliver och låt de fräsa med en minut.
  4. Rör i senap och dragon och späd med gräddalternativet och vattnet.
  5. Smula i buljongtärningen och låt det koka upp.
  6. Smaka av med balsamvinägern.
  7. Vänd i pastan och peppra generöst.
  8. Servera med lättkokta grönsaker.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept