Pasta med rostade tomater, tapenade och basilika

Pasta i skålar.

Härlig snabbmat i sommar.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 300 g fullkornspasta
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 burk färdig tapenade (140 g)
  • ½ dl riven parmesanost
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • ½ kruka basilika
  • Gröna grönsaker, till exempel broccoli eller gröna bönor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg tomaterna på en bakpappersklädd plåt.
  3. Ringla över oljan och skaka plåten lätt.
  4. Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter till tomaterna fått lite färg.
  5. Salta och peppra lätt.
  6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
  7. Blanda pastan med tapenaden och toppa med tomaterna. Riv över basilikan.
  8. Dra några varv med pepparkvarnen.
  9. Servera med parmesan och gröna grönsaker.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept