Pasta med rostade tomater, tapenade och basilika
Härlig snabbmat i sommar.
4 st
25 min
Ingredienser
- 300 g fullkornspasta
- 250 g körsbärstomater, delade
- 2-3 msk olivolja
- 1 burk färdig tapenade (140 g)
- ½ dl riven parmesanost
- 1 krm salt och nymald svartpeppar
Till servering
- ½ kruka basilika
- Gröna grönsaker, till exempel broccoli eller gröna bönor
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg tomaterna på en bakpappersklädd plåt.
- Ringla över oljan och skaka plåten lätt.
- Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter till tomaterna fått lite färg.
- Salta och peppra lätt.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
- Blanda pastan med tapenaden och toppa med tomaterna. Riv över basilikan.
- Dra några varv med pepparkvarnen.
- Servera med parmesan och gröna grönsaker.
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla receptVill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt