Pasta med olivpesto och spenat

Pasta med olivpesto på ett fat.

Oliverna sätter sältan i den här enkla men goda pastarätten.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 300 g linguine eller annan smal pasta
  • 1 liten påse babyspenat (65 g)
  • 2 burkar (à ca 290 g) urkärnade kalamataoliver, gröna/svarta, avrunna
  • 2 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 kruka basilika
  • 1 ½ dl olivolja
  • nymald svartpeppar efter smak

Till dekoration

  • 2 msk rostade pinjekärnor eller solros- eller pumpafrön

Till servering

  • stor sallad med säsongens grönsaker

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kör oliver, kapris, vitlök och bladen från halva krukan basilika i en matberedare tillsammans med oljan tills det blir en pesto.
  3. Smaka av med peppar och blanda med pastan och spenaten.
  4. Dekorera med resten av basilikan och pinjekärnorna.
  5. Bjud en härlig sallad till.

Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept