Pasta med makrill i tomatsås

Snabb och enkel vardagsrätt när tiden tryter. Bjud mycket grönsaker till.
Ingredienser
- 280 g fullkornspasta av valfri sort
- 2 askar makrill i tomatsås (à 110 g)
- 1 dl kalamataoliver utan kärnor
- 65 g babyspenat (1 liten påse)
- 1 dl bladpersilja, strimlad
- 2 krm salt och nymald svartpeppar
Till servering
- blandad sallad och/eller lättkokta gröna grönsaker
Gör så här
- Tillaga pastan enligt anvisning på paketet. Låt rinna av men spar 2 dl av pastavattnet.
- Lägg tillbaka pastan i kastrullen och lägg i makrillen med tomatsåsen samt pastavattnet. Hetta upp.
- Tillsätt oliver och spenat och låt det sjuda ett par minuter tills spenaten sjunker ihop.
- Blanda i persiljan.
- Salta och smaka av med peppar.
Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept