Pasta med makrill i tomatsås

Pasta i en kastrull.

Snabb och enkel vardagsrätt när tiden tryter. Bjud mycket grönsaker till.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 280 g fullkornspasta av valfri sort
  • 2 askar makrill i tomatsås (à 110 g)
  • 1 dl kalamataoliver utan kärnor
  • 65 g babyspenat (1 liten påse)
  • 1 dl bladpersilja, strimlad
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • blandad sallad och/eller lättkokta gröna grönsaker

Gör så här

  1. Tillaga pastan enligt anvisning på paketet. Låt rinna av men spar 2 dl av pastavattnet.
  2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och lägg i makrillen med tomatsåsen samt pastavattnet. Hetta upp.
  3. Tillsätt oliver och spenat och låt det sjuda ett par minuter tills spenaten sjunker ihop.
  4. Blanda i persiljan.
  5. Salta och smaka av med peppar.

Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept