Pasta med krämig kyckling- och rucolasås

Pasta och kyckling i skålar på ett bord.

En god pastarätt som är snabb att göra med färdiggrillad kyckling. Passar alla åldrar.

4 st
45 min

Ingredienser

  • ½ grillad kyckling
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 1 påse rucola (ca 65 g)
  • 1 förp havrebaserad ”crème fraiche” (2 dl)
  • 1 dl grönsaks- eller hönsbuljong
  • ½ dl riven parmesan
  • 1 kruka basilika
  • ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
  • 250 g penne-pasta, gärna fullkorn

Till servering

  • gröna lättkokta grönsaker, t ex gröna bönor eller sockerärtor

Gör så här

  1. Plocka köttet från kycklingen och skär det i små bitar.
  2. Fräs vitlöken i olja i en stor vid panna.
  3. Lägg i rucolan och låt den mjukna.
  4. Häll i havrebaserad ”crème fraiche”, buljong och parmesanost och låt det puttra ett par minuter.
  5. Grovhacka hälften av basilikan och ha i. Salta och peppra efter smak.
  6. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av kokvattnet.
  7. Blanda pastan med såsen, toppa med resten av basilikan och servera med lättkokta grönsaker.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept