Pasta med ärtpesto
Ärtor ger god söt smak och passar utmärkt att mixa till en varm pesto. Ät som den är med fullkornspasta eller lägg till lite räkor, kyckling eller rökt lax.
4 st
20 min
Ingredienser
- 300 g fullkornspasta av valfri sort
- 250 g frysta små gröna ärtor
- 2 vitlöksklyftor, skalade
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl riven parmesan
- Salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
- 1 kg räkor med skal, skalade
- Stor blandad grönsallad
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och spar lite av kokvattnet.
- Tillaga ärtorna enligt paketet.
- Häll av och kör ärtor, vitlök och pumpafrön i en mixer till en grov massa.
- Häll i oljan och kör lite till.
- Späd med lite av pastavattnet om det blir för tjockt.
- Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och gärna lite räkor samt sallad.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept