Pasta med ärt- och svartkålsröra

Pasta med ärt- och svartkålsröra i en skål.

Superenkelt snabbmat med mycket grönt och lite fetaost för smak. Perfekt fredagspasta!

4 st
25 min

Ingredienser

  • 200 g pasta, t ex strotzapretti eller penne, gärna med fullkorn
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 paket (250 g) frysta gröna ärtor
  • 1 påse (125 g) skuren svartkål
  • 75 g fetaost
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl av pastavattnet
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 dl rostad sötmandel

Till servering

  • Gröna grönsaker, t ex frysta gröna bönor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna.
  2. Häll av vattnet men spar ett par deciliter. Håll varmt.
  3. Koka upp rikligt med vatten i två kastruller.
  4. Tillaga ärtorna enligt paketet i ena kastrullen och häll av genom en sil.
  5. Låt kålen snabbt få ett dopp i den andra kastrullen så den mjuknar lite och häll av genom en annan sil. Krama ur så mycket vatten du kan ur kålen.
  6. Lägg ärtorna, vitlöksklyftorna och hälften av kålen i en matberedare tillsammans med fetaost, olivolja och cirka 1/2 dl av kokvattnet.
  7. Kör till en röra och späd med mer vatten om det känns torrt. Krydda med chiliflakes.
  8. Vänd ner röran i pastan tillsammans med resten av kålen och hetta upp. Servera med rostade mandlar på toppen och gröna grönsaker, exempelvis gröna bönor.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept