Pasta med mycket grönt, bönor, fröströssel och parmesan

Pasta med mycket grönt, bönor, fröströssel och parmesan

En snabbpasta som passar bra mitt i veckan. Har du en kött- eller fiskrest över kan du med fördel äta pastan till den.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 250 g penne-pasta
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • ½ krm chiliflakes (kan uteslutas)
  • 200 g mangold (mittsträng och stjälk borttagen) eller spenat
  • 1 förp stora vita bönor (380 g), avrunna och sköljda
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 dl blandade frön, t ex solros- och pumpafrön
  • 3/4 tsk Nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt rinna av men spar cirka 2 dl av kokvattnet.
  2. Stek vitlöken i lite olja i en stor panna utan att det tar färg. Tillsätt chiliflakesen.
  3. Vänd i mangold eller spenat och bönorna och låt det hastigt fräsa ihop.
  4. Blanda i pastan, det resterande kokvattnet, parmesan och vänd runt.
  5. Krydda med peppar.
  6. Stek fröna separat i olja tills de får lite färg.
  7. Bjud fröströsslet till pastan.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept