Pasta med mycket grönt, bönor, fröströssel och parmesan

Pasta med mycket grönt, bönor, fröströssel och parmesan

En snabbpasta som passar bra mitt i veckan. Har du en kött- eller fiskrest över kan du med fördel äta pastan till den.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 250 g penne-pasta
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • ½ krm chiliflakes (kan uteslutas)
  • 200 g mangold (mittsträng och stjälk borttagen) eller spenat
  • 1 förp stora vita bönor (380 g), avrunna och sköljda
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 dl blandade frön, t ex solros- och pumpafrön
  • 3/4 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt rinna av men spar cirka 2 dl av kokvattnet.
  2. Stek vitlöken i lite olja i en stor panna utan att det tar färg. Tillsätt chiliflakesen.
  3. Vänd i mangold eller spenat och bönorna och låt det hastigt fräsa ihop.
  4. Blanda i pastan, det resterande kokvattnet, parmesan och vänd runt.
  5. Krydda med det mesta av saltet och peppar.
  6. Stek fröna separat i olja tills de får lite färg och strö på några korn salt.
  7. Bjud fröströsslet till pastan.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept