Pasta med mycket grönt, bönor, fröströssel och parmesan

Pasta med mycket grönt, bönor, fröströssel och parmesan

En snabbpasta som passar bra mitt i veckan. Har du en kött- eller fiskrest över kan du med fördel äta pastan till den.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 250 g penne-pasta
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • ½ krm chiliflakes (kan uteslutas)
  • 200 g mangold (mittsträng och stjälk borttagen) eller spenat
  • 1 förp stora vita bönor (380 g), avrunna och sköljda
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 dl blandade frön, t ex solros- och pumpafrön
  • 3/4 tsk Nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt rinna av men spar cirka 2 dl av kokvattnet.
  2. Stek vitlöken i lite olja i en stor panna utan att det tar färg. Tillsätt chiliflakesen.
  3. Vänd i mangold eller spenat och bönorna och låt det hastigt fräsa ihop.
  4. Blanda i pastan, det resterande kokvattnet, parmesan och vänd runt.
  5. Krydda med peppar.
  6. Stek fröna separat i olja tills de får lite färg.
  7. Bjud fröströsslet till pastan.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept