Pannkakor med jordgubbskompott och keso

Pannkakor med jordgubbskompott och keso

Med fullkorn i smeten blir pannkakorna mättande. Koka ihop en kompott som alternativ till sylt och servera den med keso. Perfekt efter soppa eller lyxig frukost, som matigt mellanmål eller fika.

4 st
90 min

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl med fullkorn (alt hälften vanligt vetemjöl och hälften fullkorn)
  • 6 dl lättmjölk eller växtbaserat mjölkalternativ
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • Rapsolja till stekning

Jordgubbskompott

  • 500 g jordgubbar, rensade och delade
  • 1 dl strösocker

Till servering

  • Keso

Gör så här

  1. Koka ihop jordgubbar och socker i en kastrull på medelvärme ca 45 minuter tills det tjocknar lite. Rör då och då. Låt svalna och kyl. Kopotten tjocknar när den kyls.
  2. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken eller det växtbaserade alternativet i en bunke.
  3. Tillsätt resten av vätskan och fortsätt vispa så det blandas väl.
  4. Knäck i äggen och tillsätt saltet och vispa till en slät smet.
  5. Rör i rapsoljan.
  6. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och stek tunna pannkakor på medelvärme. Beräkna en knapp deciliter smet till varje pannkaka.
  7. Servera med jordgubbskompott och keso.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept