Nudelsoppa med ägg

Nudelsoppa med ägg

Nudelsoppa med svamp och grönsaker i en ingefärsbuljong med äggklyftor. Snabbt och nyttigt!

4 st
30 min

Ingredienser

  • 160 g äggnudlar
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och skivad
  • 1 chili, delad, urkärnad och finhackad
  • 1 stor morot, skalad och strimlad
  • 20 cm purjolök, sköljd och strimlad tvärsöver
  • 2 dl frysta gröna ärtor

Buljong

  • 1 liter vatten + 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2-3 msk fisksås
  • 1 citrongräs, delat i tre delar och bankat*
  • 2 tsk honung
  • 1 pressad lime

Till servering

  • 4 mjukkokta ägg i klyftor
  • gärna lite koriander och/eller mynta eller gräslök
  • ev lite chiliflakes

Gör så här

  1. Koka upp vatten och fond i en stor gryta.
  2. Tillsätt riven ingefära, fisksås, citrongräs, honung och lime.
  3. Lägg i svamp och grönsaker ock låt sjuda 3-4 minuter.
  4. Tillsätt nudlarna och ärtorna och låt de sjuda med 2 minuter.
  5. Ta upp och släng citrongräset.
  6. Fördela i skålar och bjud med äggklyftor och örter till.
  7. Lite chiliflakes är gott att ha på.

*Genom att banka på citrongräset med till exempel en mortelstav så friges de härliga oljorna.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept