Nässelsoppa med ägg och krutonger

Nässelsoppa med ägg i en skål.

Passa på nu när naturen bjuder på mineralrika primörer alldeles gratis. Nässelsoppa är en riktig försommarfavorit.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 2 liter färska sköljda och rensade nässlor
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • 2 skivor surdegsbröd
  • olivolja till stekning
  • 4 mjukkokta ägg i halvor

Gör så här

  1. Hacka nässlorna.
  2. Fräs det med löken i oljan i en stor kastrull.
  3. Häll i buljong och låt det koka ihop 5 minuter.
  4. Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  5. Riv brödet i bitar och stek det i olja så det blir krispigt.
  6. Bjud ägghalvorna och krutongerna till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept