Nässelsoppa med ägg och krutonger
Passa på nu när naturen bjuder på mineralrika primörer alldeles gratis. Nässelsoppa är en riktig försommarfavorit.
4 st
20 min
Ingredienser
- 2 liter färska sköljda och rensade nässlor
- 1 gul lök, hackad
- 2 msk raps- eller olivolja
- 7 dl grönsaksbuljong
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1/2 tsk salt och nymald svartpeppar
Till servering
- 2 skivor surdegsbröd
- olivolja till stekning
- 4 mjukkokta ägg i halvor
Gör så här
- Hacka nässlorna.
- Fräs det med löken i oljan i en stor kastrull.
- Häll i buljong och låt det koka ihop 5 minuter.
- Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
- Riv brödet i bitar och stek det i olja så det blir krispigt.
- Bjud ägghalvorna och krutongerna till.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept