Morotsgröt med pepparkakskrydda

Morotsgröt i en kastrull.

Gröt som smakar pepparkaka är inte dumt. Innehåller den dessutom fibrer och vitaminer från morot blir det extra bra för dig. Moroten ger inte mycket smak men gör gröten saftig.

4 st
10 min

Ingredienser

  • 4 dl fiberhavregryn
  • 9 dl vatten
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 krm salt
  • 2-3 dadlar, urkärnade och i småbitar
  • 1 stor morot, skalad och finriven

Till servering

  • kvarg, keso, mjölk, yoghurt eller växtbaserat alternativ
  • flytande honung
  • ev lite pepparkakskrydda

Gör så här

  1. Blanda gryn, vatten, pepparkakskrydda, salt och dadlar i en kastrull och låt det sjuda på svag värme under omrörning i 3 minuter.
  2. Blanda i den rivna moroten och servera med ditt val av mejeriprodukt samt lite honung. Strö eventuellt över lite extra pepparkakskrydda.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept