Morot- halloumibiffar

Biffar på en tallrik.

Goda morotsbiffar du blir rejält mätt av med de lättlagade tillbehören. Härlig vegetariskt alternativ till köttbiffar.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 250 g grovriven morot
  • 200 g grovriven halloumi
  • 2 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ dl ströbröd
  • raps- eller olivolja till stekning
  • 2 krm salt och 2 krm nymald svartpeppar

Ingefärssås

  • 2 dl Kesella, 10%
  • 1 tsk malen ingefära, alt 2 tsk färskriven
  • 1 tsk honung
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • ½ krm salt
  • 2 stora påsar spenat (à 200 g)

Till servering

  • kokt eller rostad potatis, ris eller gryn

Gör så här

  1. Tillaga potatis, ris eller gryn.
  2. Sätt ugnen på 250°.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  4. Bland alla ingredienser till morotsbiffarna och platta ut till 12 biffar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Stek biffarna i mitten av ugnen 15-20 minuter.
  6. Hetta upp olja i en stor panna och stek spenaten, lite i taget så den precis sjunker ihop. Salta och peppra lätt.
  7. Servera biffarna med ditt val av potatis, ris eller gryn samt såsen och stekt spenat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept