Morot- halloumibiffar
Goda morotsbiffar du blir rejält mätt av med de lättlagade tillbehören. Härlig vegetariskt alternativ till köttbiffar.
4 st
45 min
Ingredienser
- 250 g grovriven morot
- 200 g grovriven halloumi
- 2 ägg
- 2 msk potatismjöl
- ½ dl ströbröd
- raps- eller olivolja till stekning
- 1 krm nymald svartpeppar
Ingefärssås
- 2 dl Kesella, 10%
- 1 tsk malen ingefära, alt 2 tsk färskriven
- 1 tsk honung
- 1 liten vitlöksklyfta, riven
- 2 stora påsar spenat (à 200 g)
Till servering
- kokt eller rostad potatis, ris eller gryn
Gör så här
- Tillaga potatis, ris eller gryn.
- Sätt ugnen på 250°.
- Rör ihop ingredienserna till såsen.
- Bland alla ingredienser till morotsbiffarna och platta ut till 12 biffar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Stek biffarna i mitten av ugnen 15-20 minuter.
- Hetta upp olja i en stor panna och stek spenaten, lite i taget så den precis sjunker ihop. Salta och peppra lätt.
- Servera biffarna med ditt val av potatis, ris eller gryn samt såsen och stekt spenat.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept