Mjuka tacos med stekt aubergine

Tacos på en skärbräda och stekt aubergine på en form.

Här är köttet utbytt till matig aubergine och kikärtor. Lite mer vuxensmak, vegetariskt och mycket gott och mättande.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 1 aubergine (ca 250 g), i skivor
  • 1 stor rödlök, skalad och skivad
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • ½ tsk tacokrydda
  • 100 g fetaost, gärna mager, grovhackad
  • 1 förp kikärtor (ca 380 g), sköljda
  • 200 g körsbärstomater, i klyftor
  • 1 liten påse rucola (ca 60 g)
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 8 små mjuka tortillabröd, gärna av fullkorn

Gör så här

  1. Stek auberginen i lite olja på båda sidor i en stekpanna. Krydda med tacokrydda, salt och peppar. Den ska bli mjuk och få färg. Ta det i omgångar så varje skiva får fin stekyta. Ta upp och håll varmt.
  2. Stek rödlöken mjuk i lite mer olja utan att den blir bränd.
  3. Stek bröden hastigt någon minut på var sida i torr panna, alternativt värm i ugn.
  4. Lägg alla ingredienser i skålar och låt var och en fylla sina bröd.
  5. Kläm gärna över lite lime innan ni äter.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept