Mjuka tacos med stekt aubergine
Här är köttet utbytt till matig aubergine och kikärtor. Lite mer vuxensmak, vegetariskt och mycket gott och mättande.
4 st
45 min
Ingredienser
- 1 aubergine (ca 250 g), i skivor
- 1 stor rödlök, skalad och skivad
- oliv- eller rapsolja till stekning
- ½ tsk tacokrydda
- 100 g fetaost, gärna mager, grovhackad
- 1 förp kikärtor (ca 380 g), sköljda
- 200 g körsbärstomater, i klyftor
- 1 liten påse rucola (ca 60 g)
- 1 kruka koriander
- 1 lime, i klyftor
- ½ tsk nymald svartpeppar
- 8 små mjuka tortillabröd, gärna av fullkorn
Gör så här
- Stek auberginen i lite olja på båda sidor i en stekpanna. Krydda med tacokrydda, salt och peppar. Den ska bli mjuk och få färg. Ta det i omgångar så varje skiva får fin stekyta. Ta upp och håll varmt.
- Stek rödlöken mjuk i lite mer olja utan att den blir bränd.
- Stek bröden hastigt någon minut på var sida i torr panna, alternativt värm i ugn.
- Lägg alla ingredienser i skålar och låt var och en fylla sina bröd.
- Kläm gärna över lite lime innan ni äter.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept